Samtaler på nett

Hvordan fungerer psykologsamtaler på nett?

Det å ha psykologsamtaler på nett er et voksende fenomen, og ny forskning har vist at effekten kan være like god som ved vanlig ansikt-til-ansikt terapi for mange pasienter. Dessuten har samtaler over nett mange andre fordeler: Det kan gjør terskelen for å ta kontakt lavere, og du slipper å bruke tid og ressurser på å komme deg til og fra kontoret. Det tillater sosial isolering, jfr. corona-pandemien, og tilgjengelig uansett hvor i verden du befinner deg.  

Corona-pandemien 

Nå som vi alle må etterstrebe å begrense sosial kontakt pga. corona-viruset er psykologsamtaler over internett et fullgodt alternativ til vanlig terapi. Per 20. april 2020 er det mulig å komme til kontoret hvis du ønsker det, men myndighetene oppfordrer også til å begrense unødvendig kontakt. Derfor kan videokonsultasjon fortsatt være et godt alternativ for mange. 

Usikker på om terapi er riktig for deg? Les mer om de vanligste tegnene på at man kan ha nytte av terapi. 

Hva trenger du for å komme i gang?

Jeg tilbyr en løsning hvor alt du trenger er en vanlig mobil, nettbrett eller en laptop og internett-tilgang. Jeg bruker en sikker videomøte-tjeneste hvor du ikke trenger å registrere deg eller laste ned programvare, men bare åpner linken jeg sender deg. Det er fint men ikke nødvendig med et headset med mikrofon for å gjøre lyden ekstra tydelig.