Videosamtaler

Det å ha psykologsamtaler på video er et voksende fenomen, og ny forskning har vist at effekten kan være like god som ved vanlig ansikt-til-ansikt terapi for mange pasienter. Dessuten har samtaler over nett mange andre fordeler: Det kan gjør terskelen for å ta kontakt lavere, og du slipper å bruke tid og ressurser på å komme deg til og fra kontoret og er tilgjengelig uansett hvor i verden du befinner deg. Det er også et alternativ hvis du er i litt dårlig form, og ikke vil risikere å smitte meg, men i god nok form til å ha terapi. Noen av mine pasienter som bor et stykke fra Sandvika bruker utelukkende videosamtaler, og vi opplever at deg fungerer veldig bra. 

Hva trenger du for å komme i gang?

Jeg tilbyr en løsning hvor alt du trenger er en vanlig mobil, nettbrett eller en laptop og stabil internett-tilgang. Jeg bruker en sikker videomøte-tjeneste hvor du ikke trenger å registrere deg eller laste ned programvare, men bare åpner linken jeg sender deg. Her er noen tips for å få mest mulig ut av det:

  • Bruk helst en laptop eller ett nettbrett som kan stilles opp litt foran deg på et bord, og sitt litt unna slik at jeg kan se ansiktet ditt,  overkroppen og hendene dine. 
  • Forsøk å sette laptopen slik at når du ser på meg på skjermen så ser du rett frem foran deg, dette er det nærmeste vi kommer å simulere øyekontakt og gir meg anledning til å følge med på ditt kroppsspråk via ditt blikk. Det kan hjelpe å legge noen bøker under laptopen så den kommer litt høyere. 
  • Du kan teste bilde, lyd og mikrofon før møtet starter
  • Dersom samtalen blir forhindret som følge av dårlig internett fra min side, refunderer jeg et beløp tilsvarende tiden du mistet. Hvis det er din internettlinje som svikter, må du fortsatt betale full pris for tiden du har avtalt.