Aldri gått i terapi før?

Dette kan du vente deg når du bestiller en time hos meg,

 • Du får en automatisk bekreftelse på din bestilling på e-post, og innen 24 timer på virkedager sender jeg deg en personlig mail med litt praktisk informasjon som er nyttig å vite til første time.
 • Dagen før avtalen får du en påminnelse på SMS
 • I dagene og timene før den første samtalen blir de aller fleste skikkelig nervøse, dette er helt normalt.
 • Når tiden er kommet kan du komme inn på mitt private venterom inntil 10 minutter før timen, og lage deg en kopp kaffe eller te. Venterommet har du helt for deg selv. Jeg sier som regel hei med en gang du kommer hvis jeg har anledning, og hjelper deg med kaffemaskinen hvis du trenger det. 
 • Så går vi inn på mitt kontor for å ha første samtale. I den første samtalen vil jeg stille deg spørsmål som «Hva slags problemer ønsker du min hjelp med?». Det er ikke alltid så lett å sette ord på, og jeg vil hjelpe deg hvis du er usikker. F.eks. kan vi se etter eksempler på hvordan ting noen ganger blir vanskelig for deg, eller hvordan du ser for deg at livet kunne vært annerledes dersom du lyktes med å nå dine mål for terapi. Jeg vil fokusere på å hjelpe deg å finne ut av hva som er dine prioriteringer og mål, og vil ikke f.eks. spørre unødvendig i ditt liv eller din barndom, hvis det ikke oppleves viktig eller nyttig for deg og dine mål.
 • I tillegg til å bli kjent med deg og hva du søker hjelp med, vil jeg gjøre slik at du slipper å være så nervøs og kan føle deg trygg i terapirommet.
 • Jeg vil bruke av min kompetanse og erfaring til å stille spørsmål som hjelper meg å forstå hvordan ditt nervesystem fungerer, f.eks. spørre som fysiske og kognitive symptomer som mange pasienter strever med, som mageproblemer, svimmelhet, smerter i kroppen, søvnvansker, konsentrasjonsvansker, o.l. Hvis det virker relevant for oss begge, vil jeg spørre om hvordan du har hatt det med den psykiske helsen tidligere i livet, og om du har familiemedlemmer som også strever med psykisk helse. 
 • Dersom du har hatt vanskelige erfaringer med å gå i behandling før, vil jeg ofte spørre om du ønsker å fortelle litt om det, slik at vi kan lære av feilene som tidligere behandlere har gjort.
 • Du vil ikke trenge å fylle ut noen skjema. 
 • Innen timen er ferdig vil vi som regel ha en god og felles forståelse av hva du ønsker hjelp med, hvordan livet ditt vil se annerledes ut om vi når dine mål og hvordan vi kan se for oss å arbeide sammen for å nå de målene.
 • Jeg vil sette av litt tid på slutten til å innhente informasjon som er lovpålagt for helsetjenester, som personnummer, nærmeste pårørende o.l.

De første 1-5 timene med en psykolog kan i teorien alltid sees på som «prøvetimer». Du prøver ut om jeg som person og psykolog er det du ser etter, og jeg prøver ut om min tilnærming til psykoterapi er noe jeg virkelig har troen på at kan hjelpe deg. Dersom en eller begge av oss finner ut at vi ikke har tilstrekkelig tro på at dette kan hjelpe deg, er det bedre å oppdage det tidlig enn når du allerede har investert mye penger, tid og følelser i det. Mange pasienter har gått lenge i terapier som egentlig ikke har hjulpet noe særlig, og det er det viktig for meg å unngå. 

Velkommen!